lørdag 21. mai 2011

Hageoppdatering.

Denne akeleien bor midt i steinmuren.

Nå er det noen dager siden jeg oppdaterte bloggen, og plantene vokser i rekordfart! Det er kommet regn her, endelig... Kan nesten se dem gro og trives.

Vi har kommet godt i gang i hagen nå. Bed er ryddet, kompost er lagt på, og planter er satt ned i de nye bedene. Nå skulle jeg bare ønske det ble litt varmere netter snart, for i går var det frost, og i dag var det 0 grader da vi stod opp. De fleste plantene klarer fint 0 grader, men i går kveld hadde jeg glemt noe viktig... Nemlig å lukke drivhusdøra! jeg har ennå ikke våget å gå opp å se, og jeg regner det som sannsynlig at Ipomoeaene ikke likte det noe særlig. At det går ann å være så dust!

I går fikk jeg forresten en gledelig overraskelse. Jeg vant gavekort på 1000 kroner, i den lokale blomsterbutikken :D Nå gleder jeg meg til å ned å plukke ut planter der, og vet allerede noen som skal få bli med meg hjem. Må bare være sikker på at jeg har den rette plassen å sette dem først.

Hosta ' Blue Mouse Ears'


Hostaene begynner så smått å dukke fram i mange av bedene her. De vokser så sakte! Skulle ønske de kunne bre seg ut litt mer, så de var greie å dele på. Har allerede endel som venter på avleggere, hehe...

Hosta ' Blue Mouse Ears' er en minihosta som jeg liker veldig godt. den har kun fått tre nye rosetter i løpet av året. Neste år håper jeg på flere...

Anemone sylvestris


I løpet av dagene som har gått har vi gressa bedet vi har innved veggen. Tok vekk ca 60 liter med vassarve og annet rask. I ryddeprosessen flyttet Anemone sylvestris til et annet sted. Her trives den tydeligvis bedre, og blomstrer så det er en fryd! Nå slipper den å stå gjemt og glemt, midt mellom masse liljer og akeleier.

Flere merkelige 'hull' dukket opp i bedet. I år lider jeg faktisk ikke av plassmangel i bedet :D Nå er utfordringen å finne noe som passer i hullene, og det er jo gøy! Kjenner at jeg ønsker meg en gulbladet Hosta på det ene stedet. Hvis jeg finner en, vel og merke.

Calamagrostis acutiflora' Overdam'

Heuchera ' Venus'

Akeleieblad

Heuchera ' Blood Vein'

3 kommentarer:

 1. Ja, nå vokser det i bedene, bare varmen kommer! Her er ikke så kaldt om nettene som hos deg, men kjølig, ja. Og nå blåser det i tillegg. Jeg har bært ut det som skal herdes, litt seint ute kanskje!
  Det er fint å få ryddet bort litt ugress, men heldigvis er her lite vassarv! Er ikke den også vanskelig å få bort?
  Jeg likte veldig godt gresset ditt! Er det til dammen?
  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 2. Krysser fingrene for plantene i drivhuset ditt!

  SvarSlett
 3. Vassarven er vanskelig å få bort, ja... Bare du glemmer litt av rota, kommer den opp som et skudd igjen :( Og er du litt for doven, og den rekker å frø seg... Jeg hadde nesten hele det ene bedet fullt :O

  Det gikk bra med plantene i drivhuset, heldigvis. Men jeg regner med at Ipomoeaene stopper å vokse ei stund...

  SvarSlett